PIŠITE NAM
info@dipstor.si
0Item(s)
Izdelkov: 0 Košarica

V nakupovalni košarici ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

O nas

Ukvarjamo se z raziskovanjem, razvojem in udejanjanjem konceptov kakovosti bivanja. Osrednjo pozornost posvečamo razvoju lesenega pohištva pod lastno blagovno znamko DIPSTOR®. Za zagotavljanje dobrega počutja končnih uporabnikov povezujemo raziskave, razvoj, inovacije in proizvodnjo. Z zagotavljanjem kakovosti bivanja se ukvarjamo v različnih merilih od razvoja pohištva in uporabnih predmetov za delo in prosti čas do razvoja posameznih notranjih ali zunanjih prostorov ter prostorskih sistemov. Inovativen razvoj!

Center za univerzalno oblikovanje, CUO.

CUO je raziskovalno - razvojna enota podjetja, možgani podjetja. V njem nastajajo zasnove za raziskovalne in proizvodne koncepte. Področje dela in raziskovalni izzivi so usmerjeni na uporabnika, uporabo in uporabnost prostorov in predmetov. CUO se ukvarja z raziskovanjem, razvojem in svetovanjem na področjih: oblikovanja prostora, pohištva, drugih izdelkov, dinamike konstrukcij, tehnologij in inovacij, metod in analiz oblikovanja prostora ter modeliranja in simulacij kakovostnih bivalnih okolij.

Delo v okviru CUO zaznamuje celosten pristop, za katerega je značilno povezovanje znanj vseh področij delovanja ter obravnava problemov in izzivov na posameznih področjih v okvirih vse vključujočega načrtovanja in oblikovanja. Izvirno oblikovanje!

Tovarna uporabnih predmetov, TUP.

TUP je proizvodna enota podjetja. V njej nastajajo pohištvo in drugi uporabni predmeti, njihovi prototipi in modeli. Razvoj teh izdelkov poteka v povezavi s CUO. Načela univerzalnega oblikovanja so vodilo pri zasnovi in razvoju izdelkov. Lepota izdelkov doprinaša k njihovi uporabnosti, tako kot je uporabnost pomembna komponenta njihove lepote.

Naši izdelki so plod lastnega razvoja in inovacij. Pri razvoju izdelkov upoštevamo, načrtujemo in razvijamo tudi tehnologije za njihovo izdelavo. Pri razvoju izdelkov in tehnologij upoštevamo: uporabnost, enostavnost uporabe, minimalno tehnološko zahtevnost pri uporabi, udobje in ergonomijo, človeku prijazne materiale, modularnost, sestavljivost, racionalnost za shranjevanje in transport, estetiko, racionalnost in prilagodljivost tehnologij, socialno prijazne tehnologije. Vrhunska produkcija!

Vizija

  • Proizvajati res uporabne izdelke, ki so hkrati lepi, vzdržljivi in trajni.
  • Zagotavljati visoko kakovost bivanja s preprostimi in za uporabo enostavnimi izdelki.
  • Ustvarjati okolja, ki omogočajo dobro počutje čim več uporabnikom, pri čemer so ključni najšibkejši oz. najbolj ranljivi.
  • Uporabljati človeku in okolju prijazne materiale in tehnologije. Najmočnejša veja razvoja so izdelki iz masivnega lesa.

Pohištvo razvijamo in oblikujemo tako, da do izraza prihajajo povezanost konstrukcije in oblike ter prilagoditve spremembam navad in potreb uporabnika v njegovem življenjskem ciklu. Naši izdelki so več-funkcionalni in sledijo konceptu univerzalnega oblikovanja.

RES UPORABNO pohištvo odlično služi svojemu NAMENU in je hkrati LEPO, VZDRŽLJIVO in TRAJNO. INOVATIVNOST v konstrukciji vodi k UNIVERZALNOSTI in IZVIRNOSTI oblike.

Oblikovanje se ne konča na površini, niti ne obsega le tistega kar vidimo. Usklajeno, domišljeno in izdelano je vse, tudi kar je očem skrito in česar se ne moremo dotakniti.

Pri izbiri materiala prednost dajemo domačim drevesnim vrstam. Izbira vrste lesa za posamezni izdelek oz. izdelke posamezne linije odraža karakter in namen izdelka. Izbor lesa v okviru primernih možnosti prilagodimo potrebam naročnika oz. trenutni kakovosti ponudbe lesa na trgu.